Αλέξης Σαββόπουλος

Μια τελευταία… ζαριά για τον Άρη

Ο Αλέξης Σαββόπουλος γράφει στο sportfm.gr για το νέο παιχνίδι του Άρη χωρίς γκολ και τη νέα ισοπαλία με τη Λαμία.

Ούτε τώρα. Άλλο ένα στείρο 90λεπτο κόντρα στη Λαμία που βυθίζει ακόμη πιο πολύ τον Άρη στο πρόβλημα. Κάθε παιχνίδι που περνά η κρίση βαθαίνει για την ομάδα της Θεσσαλονίκης και μαζί της δυσκολεύει η πολυπόθητη ανάκαμψη. Και δεν είναι μόνο το γκολ για το οποίο όταν μπει κοντεύουν να ανοίξουν σαμπάνιες.

Είναι η γενικότερη εικόνα του γκρουπ που δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας. Ο Άρης δείχνει κολλημένος σε όλα τα επίπεδα και μαζί κινδυνεύει να μείνει εκτός στόχων πριν καν βγει ο Γενάρης. Το πρόβλημά του πλέον, όπως φάνηκε καθαρά χθες, είναι εκτός όλων των άλλων και ψυχολογικό.

Οι ποδοσφαιριστές του έχουν χάσει και τα τελευταία ψήγματα αυτοεκτίμησης. Τους έχει «πλακώσει» όλο αυτό που συμβαίνει. Έχουν κολλήσει πνευματικά και κάθε φορά που δεν τους βγαίνει μια ενέργεια, τους κυριεύει το άγχος. Αν δεν μπει ένα γρήγορο γκολ και αρχίζει και περνάει η ώρα, η ηρεμία χάνεται, η συνοχή πάει περίπατο.

Κι αν την περασμένη Πέμπτη στον αγώνα κυπέλλου ο Άρης ναι μεν δεν σκόραρε αλλά δεν απειλήθηκε κιόλας, χθες κινδύνευσε να ηττηθεί και μπορεί να αισθάνεται και τυχερός που πήρε τον πόντο στο τέλος της ημέρας. Κατάντια κοινώς για μια ομάδα που έχει ξεκάθαρη κρίση ταυτότητας.

Ο προπονητής ότι ήταν να δοκιμάσει σε επίπεδο παικτών το έχει κάνει αλλά η βελτίωση δεν έρχεται γιατί η ομάδα είναι φοβερά προβλέψιμη αφενός γιατί οι παίκτες που ήρθαν το περασμένο καλοκαίρι (με εξαίρεση τους δυο στόπερ) δεν έχουν καταφέρει να προσφέρουν το καινούργιο και να κάνουν την διαφορά (Καμαρά, Ντιαγέ, Ιτούρμπε, Λούμορ, Χαϊροβιτς) και αφετέρου η παλιά φουρνιά πλην Μαντσίνι θα τολμήσω να πω, μοιάζει να έχει κάνει τον κύκλο της στην ομάδα.

Συν τοις άλλοις, έχουμε μπει στην τελευταία εβδομάδα των μεταγραφών και ο Άρης εκτός του νεαρού Πάλμα, δεν έχει καταφέρει να λύσει κανένα από τα σοβαρά του προβλήματα με τον ερχομό έστω ενός ή δυο νέων έτοιμων για ενδεκάδα παικτών που θα έδιναν μια νότα φρεσκάδας και κάτι που δεν γνωρίζει ήδη η… Σούπερ Λιγκ για τον Άρη.

Η Λαμία έκανε το προφανές και πολύ απλό χθες έχοντας μετρήσει τον Άρη από το ματς Κυπέλλου. Πήρε λίγα μέτρα παραπάνω στο γήπεδο. Δεν φοβήθηκε και από ατυχία δεν σκόραρε για να βάλει… φωτιά στα ήδη… αναμμένα μπατζάκια των παικτών του Άρη. Ο Άρης από την άλλη σαν τον σκύλο που κυνηγά την ουρά του αλλά με λιγότερη ενέργεια και ένταση σε σχέση με το ματς της Πέμπτης. Δυο-τρεις φάσεις, όχι απολύτως καθαρές ευκαιρίες με εξαίρεση αυτή του Μάνου και ένα δεύτερο ημίχρονο καρμπόν.

Όσοι μπήκαν, χειρότεροι (κάποιοι κα αδιάφοροι) από αυτούς που αντικατέστησαν ή ήταν ήδη στο χορτάρι. Στα όρια του ανεξήγητου. Ένα ατελείωτο μαρτύριο της σταγόνας. Αν βγάλεις από την εξίσωση τον συγκινητικό χθες Σάσα και τον Σιαμπάνη που ένα χρόνο μετά ήταν στο ύψος των περιστάσεων… το χάος.

Για μένα, επειδή αφουγκράζομαι από χθες και πάλι μια δυσαρέσκεια για τον Μάντζιο, θα πω ότι ο Έλληνας τεχνικός δεν είναι ΤΟ πρόβλημα. Είναι μέρος του προβλήματος και πιθανόν και το εύκολο θύμα σε περίπτωση… στραβής. Η φετινή- κατώτερη του αναμενόμενου- πορεία του Άρη είναι συνισταμένη πολλών παραγόντων και σίγουρα δεν φταίει μόνο ο προπονητής που έχει σαφώς και το δικό του μερίδιο ως η κεφαλή του ποδοσφαιρικού τμήματος και μοιάζει το τελευταίο διάστημα εγκλωβισμένος κι αυτός στο πρόβλημα που αποπνέει η ομάδα. Είναι άδικο και υπερβολικά αφελές να… χρεώνεται όλα τα κακώς κείμενα του φετινού Άρη και δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι ακόμη και αν παραιτηθεί σήμερα, οι κιτρινόμαυροι θα μετατραπούν εν μια νυκτί σε… τραίνο!

Πλέον το γκρουπ έχει μια τελευταία ζαριά την Τετάρτη μήπως και μια πρόκριση το βοηθήσει να αναπνεύσει γιατί σήμερα μοιάζει σε περιδίνηση και αν δεν επιστραφούν οι έξι βαθμοί ακόμη και η είσοδος στην εξάδα τίθεται ξεκάθαρα πια εν αμφιβόλω. Είναι ένα ματς που ή θα προσφέρει τον αναπνευστήρα και θα κρατήσει ζωντανό το ενδιαφέρον ή θα βυθίσει τον Άρη ακόμη πιο πολύ στην κρίση και την εσωστρέφεια.

ΥΓ. Απομένει μια εβδομάδα πριν από την ολοκλήρωση των μεταγραφών και εν αναμονή της απόφασης του CAS, το πόδι πρέπει να είναι… πατημένο στο γκάζι, εκτός και αν υπάρχει αισιοδοξία για δικαίωση στην υπόθεση Ντούρμισαϊ που υπαγορεύει την καθυστέρηση.

ΥΓ2. Ο Άρης δείχνει σήμερα που μιλάμε να οδεύει όπως ο Τιτανικός ολοταχώς προς το παγόβουνο. Μένει να δούμε αν μπορεί κάποιος έστω και τελευταία στιγμή, να στρίψει το τιμόνι.

ΥΓ 3. Είναι που είναι προβληματική η κατάσταση, έπρεπε ο Μάντζιος να κάνει διαχείριση και εν όψει του κρίσιμου επαναληπτικού. Για αυτό και ο Μπερτόγλιο είχε συμφωνηθεί να αγωνιστεί 60΄ και ο Ιτούρμπε των ελάχιστων προπονήσεων το τελευταίο διάστημα, ένα ημίχρονο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x